Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 boerenvinken
  • 1 rode paprika     
  • 1 krop andijvie             
  • 100 gram gesneden ontbijtspek
  • 1 zak à 450 gram voorgegaarde aardappelblokjes
  • 1 rode Spaanse peper
  • ½ flesje kookroom
  • 4 seizoenen peper
  • Zeezout
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 1 bos lente uitjes
  • Olijfolie traditioneel
  • Croma voor bakken en braden

Bereidingswijze

  • Breng in een royale pan water aan de kook, prik met een vork in de stronk van een andijvie krop en blancheer de andijvie kort in het kokende water. Leg daarna de andijvie krop in het koude water om af te koelen.
  • Pluk de andijvie bladeren van de krop en rol ze op. Gebruik 3 bladeren per rol en omwikkel deze met spek.
  • Doe weinig olijfolie in een koekenpan en bak de andijvie rolletjes zachtjes aan, daarna afblussen met een beetje kookvocht (water) van de andijvie. Laat de andijvie rolletjes nog 5 minuten doorgaren.
  • Schroei de boerenvinken in Croma voor bakken en braden rondom dicht, blus de vinken af met een beetje water en houd ze warm op een laag vuur.
  • Bak de aardappelblokjes krokant goudbruin in de olijfolie.
  • Doe 2 eetlepels olijfolie in de wok en snij de rode paprika in grove stukken. Bewaar een paar reepjes voor de garnering in de saus (in kleine blokjes snijden).
    Fruit de paprika zachtjes aan totdat de paprika glazig wordt. Voeg de gehakte verse knoflook toe en laat deze meefruiten
  • Blus de paprika af met bouillon gemaakt van bouillonblokjes, en voeg een half flesje kookroom toe. Laat de saus zachtjes inkoken.
  • Na 5 minuten inkoken de saus pureren met een staafmixer, zeven door een fijne zeef en op smaak maken met 4 seizoenen peper naar eigen smaak.
    Maak de saus af met kleine blokjes verse paprika
  • Strooi als laatste gesneden lente uitjes over de aardappeltjes en een snufje zeezout.
  • Leg op elk bord een schep aardappeltjes, 4 andijvie rolletjes en de boerenvink. Dresseer de paprikasaus over de boerenvink.
TIP:

Wijnadvies

Hardy’s Cabernet Merlot