Ingrediënten voor 1 perso(o)n(en)

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 0.5 courgettes (in linten geschaafd)

  • 0.5 aubergines (in dunne plakjes)

  • 0.5 rode uien (in ringen)

  • 1 paprika (in reepjes)

  • 2 zongedroogde tomaatjes (in stukjes)

  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)

  • 1 eetlepel rodewijnazijn

  • 1 theelepel honing

  • 1 eetlepel pijnboompitten

  • 1 eetlepel zonnebloempitten

  • 0.5 ciabattabroden (opengesneden)

  • 4 eetlepels kruidenroomkaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de courgette, aubergine, ui en paprika over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Rooster in de oven in circa 20 minuten gaar en licht gekleurd. Hussel de groenten halverwege.
  2. Meng de zongedroogde tomaat met de peterselie, azijn, honing en rest van de olijfolie. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  3. Bestrijk de ciabatta aan beide kanten met de roomkaas en beleg met de geroosterde groenten. Sprenkel de salsa erover en bestrooi met de pijnboompitten.

 

Voedingswaarde p.p.

Energie: 1000 kcal

Koolhydraten: 102 gram

Eiwit: 23 gran

Vet: 53 gram

Waarvan verzadigd: 13 gram