Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 8 plakken Lodewijker speltbrood
  • 1 bakje selderijsalade
  • 15 gram veldsla
  • 100 gram rookvlees
  • 1 rijpe avocado
  • peper en zout uit de molen.

Bereidingswijze

  • Leg de 4 plakken Lodewijker speltbrood op de snijplank en beleg het met veldsla.
  • Verdeel op elke plak 1,5 eetlepel selderijsalade.
  • Halveer de rijpe avocado als volgt: Neem een klein keukenmesje snijd deze op de helft van de avocado in tot aan de pit. Snijd de avocado zo in tweeën. Prik met het mesje de pit eruit en verwijder de schil door deze eraf te pellen.
  • Leg de avocado plat op de snijplank en snijd deze in plakjes.
  • Beleg elk broodje met 3-4 plakjes avocado. Bestrooi dit met een beetje peper en zout. Beleg het vervolgens met 4 plakjes rookvlees.
  • Leg het andere plak speltbrood er bovenop en snijd de sandwich diagonaal door de midden.