Lodewijker stokbrood met roerei, tomaat, champignons en kiprollade
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
Lodewijker stokbrood
1 dl kookroom
6 scharreleieren
3 lente uitjes in dunne ringen gesneden
paar sprieten verse bieslook
4 tomaten
1 bakje à 250 gram champignons
200 gram kiprollade
peper uit de molen
vloeibaar culinair boter
Bereidingswijze
Klop de eieren los in een kom. Voeg de room toe en breng het op smaak met peper.
Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Snijd de champignons in vieren. Snijd ook een deel van de kiprollade in reepjes. Bewaar een paar plakken kiprollade voor het garneren
Verwarm de koekenpan met een beetje vloeibaar culinair.
Doe de champignons in de koekenpan en bak deze zachtjes aan. Voeg ook de tomatenblokjes en reepjes kiprollade toe en bak deze mee.
Snijd de lente-uitjes in zeer kleine ringetjes.
Giet het eimengsel in de koekenpan. Strooi de lente uitjes er overheen.
Roer met een spatel in de koekenpan totdat het ei stolt en zet het vuur hierna uit.
Halveer het stokbrood, beleg het met het roerei en garneer met de bieslook sprieten en de plakken kiprollade.