Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Vruchtensiroop

  • 4 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 125 ml sinaasappelsap

 

Fruit

  • 100 gram aardbeien
  • 1 perzik
  • 8 blokjes verse ananas
  • 12 frambozen
  • 1 limoen
  • takjes verse munt
  • 1 fles gekoelde Cava

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 minuten bereiden en 1 uur koelen

Benodigdheden: zeef

 

Werkwijze:

  • Meng alle ingredi.nten voor de vruchtenstroop in een steelpan op laag vuur. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Laat het in 5 minuten indikken tot een lichte stroop.

  • Laat de stroop minimaal een uur afkoelen. Roer af en toe.

  • Snijd ondertussen het fruit in kleine stukjes. Laat de frambozen heel.

  • Zeef de stroop en zet deze in de koelkast.

  • Als de gasten er zijn, schenk dan een scheut vruchtensiroop in elk glas.

  • Verdeel het fruit over de glazen, schenk de Cava erbij en roer het door.

  • Garneer de sangria met verse munt en een schijfje limoen.