Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 Culinaire filetrollade
  • 1 zak à 450 gram aardappelschijfjes
  • 300 gram sugarsnaps
  • 300 gram wortelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 3 steeltjes peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje à 250 gram ongezouten roomboter
  • Vloeibaar bakken en braden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Laat de rollade op kamertemperatuur komen en dep deze droog met keukenrolpapier.
  • Verhit vloeibaar bakken en braden in een pan. Braad hierin de rollade. Doe de rollade daarna gedurende 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C of braad de rollade verder gaar in de pan met het deksel erop op een laag pitje gedurende 20-25 minuten.
  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen en klop deze luchtig met een mixer.
  • Rits de rozemarijn van het takje en hak deze fijn. Bewaar 2 theelepels voor de gebakken aardappelen en doe de rest bij de roomboter.
  • Hak de knoflook fijn. Rits de tijm van het takje. Pluk alle peterselie en snijd deze fijn.
  • Doe alle kruiden bij de roomboter en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Leg een vel aluminiumfolie op de werkbank en leg daarop een laag plasticfolie.
    Schep de boter op de folie en maak er een rol van door deze op te draaien. Laat deze opstijven in de koelkast. Snijd er daarna plakjes van.
  • Kook de wortelen gaar en kook de sugarsnaps heel kort. Meng ze met elkaar en zet apart.
  • Bak de aardappelschijfjes in de vloeibare bakken en braden lichtbruin. Voeg op het laatst de 2 theelepels fijngehakte rozemarijn toe.
  • Verhit een beetje vloeibaar bakken en braden in een koekenpan. Smoor hierin de worteltjes en sugarsnaps.
  • Haal de rollade uit de oven en laat 10 minuten rusten. Verwijder het rolladenetje en snijd de rollade in plakken.