Eiwit schotsen voor noordertrots strawberry cheese ijstaart

Ingrediënten voor 8 perso(o)n(en)

1 Noordertrots Strawberry cheesecake

3-4 eieren
200 gram suiker
100 ml water

8 aardbeien ter garnering

Bereidingswijze

Bereidingstijd

Eiwit kloppen en suiker koken: 13 minuten

Eiwit schotsen drogen: 8 uur
Garneren: 5 minuten

 

Werkwijze

  1. Doe de suiker en het water in een pan en giet er water op zodat de suiker net onder water staat.
  2. Zet de pan op een hoog vuur. Kook de suikerstroop tot 120 °C (geen thermometer? Kook de suikerstroop dan 9.5 minuten)
  3. Klop ondertussen de eiwitten los gedurende 3 minuten op de hoogste stand.
  4. Is de suikerstroop 120 °C? Zet de hittebron uit, zet de mixer in een lagere stand en giet voorzichtig al kloppend de suikerstroop bij de eiwitten. De hete suikerstoop heeft het eiwit nu gegaard. Klop nu gedurende 4 minuten het eiwit koud.
  5. Beleg de bakplaten met bakpapier en smeer op de platen dunne plakken eiwit.
  6. Zet de oven op 75 °C, zet de bakplaten in de oven en laat het gedurende 8 uur drogen.
  7. Verwijder het bakpapier van de eiwitschotsen. Deze kunt u droog bewaren in een afgesloten trommel.
  8. Halveer de verse aardbeien en houd deze apart.
  9. Haal de ijstaart uit de verpakking.
  10. Plak willekeurige grootte van eiwitschotsen tegen de taart aan, steek ook in de ijstaart schotsen. U moet van de buitenkant wel de ijstaart nog kunnen zien.
  11. Zet de ijstaart op een taart etagère en garneer met aardbeien. Dien de ijstaart gelijk op.