Half om half rollade met kruidige stoofperen en een zoete bramen

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 Half om half rollade
1 kilo Gieser Wildeman stoofperen
2 flesjes à 250 ml rode huiswijn
1 kaneelstokje
2 stuks steranijs
4 kruidnagels
1 laurierblaadje
100 gram suiker
1⁄2 potje gember snippers
100 gram rozijnen
1 1⁄2 eetlepel aardappelzetmeel
4 eetlepels gembersiroop
1 bakje bramen (125 gram vers of diepvries)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15 minuten

Peren stoven: 2.5 uur

Afbakken: 30-35 minuten

 

Werkwijze

  1. Schil de peren in z’n geheel en laat het steeltje eraan zitten.
  2. Verwarm de wijn met daarin het laurierblaadje, de steranijs, kaneelstokje, kruidnagels en suiker. Voeg de stoofperen toe en zorg ervoor dat ze ondergedompeld zijn. Voeg indien nodig wat water toe.
  3. Stoof de peren gedurende 2 uur in een afgedekte pan.
  4. Laat de rollade 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Dep de rollade droog met keukenpapier en braad deze gedurende 4-5 minuten rondom goudbruin op een halfhoog vuur.
  7. Zet de rollade in het midden van de oven en grill 20 minuten.
  8. Voeg na 2 uur stoven de gembersnippers met het gembersiroop en de rozijnen toe aan de stoofperen. Laat het geheel nog 30 minuten zachtjes koken.
  9. Haal een koffiekopje aan vocht uit de pan met stoofperen. Zeef het vocht en breng in een aparte pan aan de kook.
  10. Maak een papje van aardappelzetmeel en water en giet bij het perenvocht. Voeg net zo veel van het papje toe totdat de saus mooi glazig is.
  11. Laat de saus even doorkoken en voeg vervolgens de bramen toe.
  12. Haal de rollade uit de oven, laat 10 minuten rusten en verwijder vervolgens het rolladenetje.
  13. Dresseer de rollade op een schaal met kruidige stoofperen.
  14. Schenk de saus over de rollade.
  15. Snij de rollade aan tafel aan.