Kippendijrollade met een glanzende sojasaus en amandelen, noedels en groenten

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 kippendijrollade
2 eetlepels g’woon bakken en braden
150 ml sojasaus
1 eetlepel aardappelzetmeel
1⁄2 theelepel sambal of 1 theelepel tabasco

1 groene courgette
1 winterpeen
1 rode puntpaprika
1 zakje amandelschaafsel
1⁄2 verpakking noedels
Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten

Afbakken: 20-25 minuten

 

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en haal de rollade 30 minuten van te voren uit de koelkast.
  2. Dep de rollade droog met keukenpapier en braad deze in bakboter 4-5 minuten rondom goudbruin op een halfhoog vuur.
  3. Zet de rollade in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten.
  4. Laat de rollade 10 minuten rusten.
  5. Wel de noedels in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Schil met een dunschiller de winterpeen en snij deze in 3 stukken.
  7. Schaaf of snij de winterpeen in lange repen en kook gedurende 1 minuut beetgaar.
  8. Spoel de winterpeen koud.
  9. Snij de courgette in 3 stukken.
  10. Schaaf of snij de courgette in lange repen
  11. Schaaf alleen het vruchtvlees van de courgette en niet de zaden binnenin de courgette.
  12. Snij de rode puntpaprika in lange dunne repen.
  13. Meng de groenten.
  14. Kook de sojasaus in een steelpan met een 1⁄2 kopje water en breng op smaak met sambal of tabasco.
  15. Maak een papje van aardappelzetmeel en water en giet het papje in de kokende sojasaus tot het de gewenste dikte heeft gekregen. Laat de saus 1 minuut doorkoken.
  16. Leg het amandelschaafsel op een bakplaat en bak in de oven in 4 minuten goudbruin.
  17. Verhit een beetje olijfolie in de wokpan en roerbak de groenten kort.
  18. Verwijder het rolladenetje, dresseer de groenten op de schaal, leg de rollade erop en giet de saus erover.
  19. Bestrooi met amandelen en serveer de noedels apart.