Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 kg Gieser Wildeman stoofperen

1 kaneelstokje
2 flesjes à 250 ml rode huiswijn

3 eetlepels suiker

1⁄2 potje gembersnippers

4 eetlepels gembersiroop

4 kruidnagels
1 laurierblaadje

2 stuks steranijs

100 gram rozijnen

Bereidingswijze

Beredingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Peren stoven: 2.5 uur

 

Werkwijze

  1. Schil de stoofperen in z’n geheel en laat het steeltje eraan zitten.
  2. Verwarm de wijn met daarin het laurierblaadje, de steranijs, kaneelstokje, kruidnagels en suiker. Voeg de peren toe en zorg ervoor dat ze ondergedompeld zijn. Voeg indien nodig wat water toe.
  3. Stoof de peren gedurende 2 uur in een afgedekte pan.
  4. Voeg na 2 uur stoven de gembersnippers, de gembersiroop en de rozijnen toe. Laat het geheel nog 30 minuten zachtjes koken.
  5. Dien de stoofpeertjes op in een schaal met de gember, de rozijnen en het perenvocht.