Ingrediënten voor 8 perso(o)n(en)

1 rol Tante Fanny bladerdeeg

150 ml volle melk
250 gram crème fraîche
5 medium Noordertrots eieren

125 gram winterkaas

2 stengels bosui
2 eetlepels paneermeel

1 pakje rauwe ham
2 Noordertrots tomaten

10 sprieten bieslook

Peper uit de molen

Olijfolie

Bereidingswijze

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Afbakken: 35 - 40 minuten

 

Benodigdheden:

Quichevorm Ø 24 cm

 

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit olie in een pan en bak de rauwe ham uit. Laat de plakken uitlekken op keukenpapier.
  3. Vet de quichevorm lichtjes in.
  4. Rol het deeg uit en leg het losjes over de quichevorm. Druk het voorzichtig aan zodat alle hoekjes bedekt zijn. Snij overtollig deeg aan de randen weg.
  5. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het nauwelijks rijst.
  6. Bestrooi en verdeel de paneermeel over de bodem. Dit geeft bij het afbakken een knapperig resultaat.
  7. Meng de eieren, melk en crème fraîche door elkaar.
  8. Rasp de winterkaas, voeg deze toe en breng op smaak met peper.
  9. Snij de bosui in dunne ringen.
  10. Snij elke tomaat in 8 partjes.
  11. Verdeel de uitgebakken rauwe ham en de bosui over de bodem van de quiche.
  12. Schenk de vulling in de quichevorm.
  13. Maak in het midden van de quiche een ronde ster met tomaten door de tomaten dakpansgewijs in een ring te leggen.
  14. Bak de quiche ca. 35-40 minuten in het midden van de oven.
  15. Laat de quiche eerst 10 minuten rusten. Snij vervolgens in 8 punten en strooi er de gesneden bieslook over.