- Noordertrots
- Verkozen tot beste supermarkt in vlees
Frisse traditionele salade met groenten, gerookte kip en Lodewijker stokbrood
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
1 krop sla
2 hele gerookte kipfilets
2 eieren
Parmezaanse kaas
6 plakken krokante bacon
3 tomaten
½ komkommer
200 gram sperziebonen
1 zakje Caesar dressing
1 Lodewijker stokbrood
Bereidingswijze
- Punt de boontjes en blancheer ze in kokend water gedurende 3 minuten, spoel ze daarna af met koud water. Halveer de boontjes door ze uit elkaar te trekken.
- Houd de boontjes apart.
- Kook de eieren gedurende 7 minuten, spoel de eieren met koud water af en pel ze. Snijd de eieren in vier parten en houd deze apart.
- Verwijder de bovenste harde bruine laag van de gerookte kipfilet. Snijd de filet in dunne plakken en snijd deze daarna in de lengte door.
- Verwijder de schil van de rode ui, snijd de ui door de helft en daarna in dunne halve ringen. Houd de rode ui ringen apart.
- Snijd de tomaten in vier parten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Houd de tomaatreepjes apart. - Snijd de komkommer in de lengte doormidden en halveer deze vervolgens nogmaals. Verwijder de komkommer zaden. Snijd de komkommerparten in reepjes. Houd dit apart.
- Was de kropsla en gebruik het binnenste van de sla, deze is het meest smakelijk en zacht.
- Dresseer de sla door alle ingrediënten samen te voegen, steek de spekreepjes ertussen en bedruppel het met de Caesar dressing.
- Serveer er Lodewijker stokbrood bij.