Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 krop sla
2 hele gerookte kipfilets
2 eieren
Parmezaanse kaas
6 plakken krokante bacon
3 tomaten
½ komkommer
200 gram sperziebonen
1 zakje Caesar dressing
1 Lodewijker stokbrood

Bereidingswijze

  • Punt de boontjes en blancheer ze in kokend water gedurende 3 minuten, spoel ze daarna af met koud water. Halveer de boontjes door ze uit elkaar te trekken.
  • Houd de boontjes apart.
  • Kook de eieren gedurende 7 minuten, spoel de eieren met koud water af en pel ze. Snijd de eieren in vier parten en houd deze apart.
  • Verwijder de bovenste harde bruine laag van de gerookte kipfilet. Snijd de filet in dunne plakken en snijd deze daarna in de lengte door.
  • Verwijder de schil van de rode ui, snijd de ui door de helft en daarna in dunne halve ringen. Houd de rode ui ringen apart.
  • Snijd de tomaten in vier parten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
    Houd de tomaatreepjes apart.
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en halveer deze vervolgens nogmaals. Verwijder de komkommer zaden. Snijd de komkommerparten in reepjes. Houd dit apart.
  • Was de kropsla en gebruik het binnenste van de sla, deze is het meest smakelijk en zacht.
  • Dresseer de sla door alle ingrediënten samen te voegen, steek de spekreepjes ertussen en bedruppel het met de Caesar dressing.
  • Serveer er Lodewijker stokbrood bij.