Ingrediënten

4 gemarineerde waddensteaks
1 bakje à 250 gram ambachtelijke magere spekreepjes

1 kilo sperziebonen
1 zak à gram aardappelschijfjes
1 bakje à gram Bieze Farmerssalade

1 schaal à gram gesnipperde uien

1 rode paprika in blokjes gesneden

2 teentjes verse knoflook

1 eetlepel Fijngehakte verse peterselie

2 eetlepels tomatenpuree

1 flesje à kookroom

1 theelepel paprikapoeder

Zout en peper

Vloeibaar culinair
Bertolli olijfolie

Bereidingswijze

Laat de steaks op kamertemperatuur komen gedurende 35 minuten. Breng ze op smaak met zout en peper.

Was de sperziebonen en snijd de uiteinden van de sperziebonen. Kook de sperziebonen beetgaar.

Verhit een eetlepel vloeibare culinair en een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de aardappelschijfjes goudbruin krokant.

Verhit 3 eetlepels vloeibare culinair in een pan en bak hierin gedurende 3 minuten de steaks. Laat de steaks rusten en verwarm de oven voor op 180ºC.

Bak 3 eetlepels spekjes uit in een koekenpan met een klein beetje olijfolie en houdt deze pan apart. Straks worden de sperziebonen in deze pan geroerbakt.

Snijd de paprika in blokjes. Snijd de knoflook en verse peterselie fijn

Bak de rest van de spekjes uit met een scheutje olijfolie. Voeg de uitjes, knoflook, paprikablokjes toe en fruit dit licht aan. Doe de tomatenpuree erbij en verhit de puree gedurende 1 minuut. Zo ontzuurt deze. Strooi de paprikapoeder erop en roer het door. Blus het gelijk af met de kookroom en laat het inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de peterselie toe.

Verwarm de koekenpan met de uitgebakken spekjes opnieuw en voeg de sperziebonen toe. Roerbak dit kort.

Doe de steaks nog 2-3 minuten in de oven van 180ºC

Leg op elk voorverwarmd bord een steak, sperziebonen en aardappelschijfjes. Dresseer de farmersalade ernaast. Schep als laatste de stroganoffsaus over het biefstuk.

Wijntip: Gata Negro Cabernet Sauvignon