Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 2 pakjes gesneden gerookte zalm à 100 gram
  • 6 scharreleieren
  • 15 gram bieslook
  • 100 ml kookroom
  • peper en zout
  • 2 eetlepels vloeibaar culinair om te bakken
  • 4 plakken Lodewijker speltbrood
  • Rucola
  • 1 tomaat

Bereidingswijze

  • Haal de gerookte zalm 10 minuten van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Klop de eieren met de room los in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  • Houd een paar bieslookstengels apart voor garnering. Snijd de bieslook ragfijn en roer door het eimengsel.
  • Toast het Lodewijker Speltbrood in de broodrooster of oven. Beleg het daarna met rucola.
  • Verhit een koekenpan met de vloeibaar culinair en doe in één keer het eimengsel in de koekenpan.
  • Roer met een spatel net zolang tot het ei begint te stollen. Haal de koekenpan van het fornuis, zodat het ei niet doorgaart.
  • Snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes.
  • Leg de plakken zalm op een snijplank. Schep in het midden van de plak zalm 2 eetlepels roerei. Vouw de puntjes van de zalmplak over het roerei en druk het voorzichtig in een balvorm.
    - Leg de “zalm bonbon” op de toast met rucola. Garneer met bieslook en blokjes tomaat.