Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 stukken zalmfilet met vel
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel gesnipperde uitjes
  • 200 gram sugersnaps
  • 1 bos bospeen
  • 20 gram verse dille
  • 100 ml Heinz tomato frito
  • 6 nestjes tagliatelle
  • 2 eetlepels olijfolie voor bakken en braden
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Breng de zijde van de zalmfilet zonder huid op smaak met zout en peper.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Hak de dille fijn, voeg het toe aan de tomaatblokjes en houd het apart.
  • Verwijder de puntjes van de sugarsnaps en verwijder de draad. Schil met een dunschiller de bospeen en snijd schuine dunne plakken wortel.
  • Breng een pan met water aan de kook, doe er een bolzeef in en zodat deze bijna onder kokend water staat. Kook hierin de sugarsnaps ca. 1,5 minuut, haal de sugarsnaps uit het kookvocht en spoel ze koud met water.
    Gebruik hetzelfde kookvocht voor de wortels, kook deze 3 minuten en spoel ze koud.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en schroei de zalmfilet eerst op de huidzijde.
    Draai naar 2 minuten de zalm om en schroei de zalm nog 2 minuten op de andere zijde. Dek de zalm af met aluminiumfolie en houd de zalm warm. Bewaar het bakvet.
  • Doe 1 eetlepel gesnipperde uitjes in het bakvet. Blus het af met de tomato frito en een scheutje water. Voeg de tomaatblokjes toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Verwarm hierin nog kort de pasta met de wortels en sugarsnaps.
  • Dresseer de pasta en groenten op het bord, leg de zalm er bovenop en doe een schep tomatendillesaus op de zalm.