Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Verspakket Griekse Moussaka

300 gram rundergehakt

300 ml halfvolle melk

150 gram geraspte belegen kaas

2 eetlepels olijfolie

peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. Vervarm de oven voor op 200 graden Celcius. Vet de ovenschaal in met 1 el. olijfolie.
  2. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de uit en de knoflook. Schil de aardappels en snij deze samen met de aubergine en de courgette in dunne ronde plakken. Snij de tomaten in blokjes.
  3. Verhit 1 el. olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan. Fruit de knoflook en de gele 1 minuut op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt 3-5 minuten op hoog vuur rul.
  4. Voeg de tomatenpure, tomaten, kruidenmix en halfvolle melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus op laag vuur 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel 1/3 deel van de saus over de bodem van de ovenschaal, leg de helft van de aubergine en courgette en dakpansgewijs op. Verdeel hierover 1/3 van de saus en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Leg de overige plaken aubergine en courgette hier dakpansgewijs op. Verdeel de rest van de saus hierover, gevolgd dor plakjes aardappel. 
  6. Bestrooi de bovenste laag met de rest van de geraspte kaas.
  7. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de moussaka in 45 minuten gaar en goudbruin.

Eet smakelijk!