Gepofte Noordertrots Elstar appel met amandelspijs en beerenburg

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 Noordertrots Elstar appels
5 Bastogne koekjes
2 eetlepels beerenburg
150 gram Dr. Oetker amandelspijs

2 eetlepels roomboter
2 eetlepels honing
1 1⁄2 koffiekopje Noordertrots boeren vanillevla

1 eidooier

Bereidingswijze

Beredingstijd: 30 minuten

 

Benodigdheden:

Appelboor

Koksmes

Snijplank

Spatel

Beslagkom

Lepel

Steelpan

Kwast

Satéprikker

 

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de appels. Snij een kapje van de appels als deksel, boor het klokhuis uit de appel en hol de appels eventueel met een lepel iets verder uit.
  • Hak de Bastogne koekjes in kruimels.
  • Kneed de koekkruimels met de amandelspijs, eidooier en de beerenburg.
  • Vul de appels met het amandelspijs-mengsel. Zet de kapjes als deksel erop.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Zet de appels naast elkaar in een ovenschaal en bestrijk ze met de gesmolten boter.
  • Zet de appels circa 15-20 minuten in het midden van de oven. Prik met een satéprikker in de appels om te testen of ze gaar zijn.
  • Serveer de appels. Lepel 2 eetlepels vanille vla op een groot bord en plaats de appels er middenin. Besprenkel nu lichtjes met de honing.