Ingrediënten voor 2 perso(o)n(en)

2 whiskey glazen
2 dubbele espresso’s (doppio’s)
200 ml ongezoete slagroom
Rasp van 1 sinaasappelschil
2 borrelglaasjes beerenburg
2 ruime theelepels bruine basterdsuiker

3 Fryske dúmke koekjes

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 8 minuten

 

Werkwijze:

  • Klop de slagroom half stijf met een mixer of garde en zet in de koelkast.
  • Rasp de schil van een sinaasappel. Let op: Het witte gedeelte is erg bitter, rasp dus niet te ver!
  • Meng 2 theelepels sinaasaapelrasp door de slagroom.
  • Hak de dúmkes in kruimels.
  • Roer één borrelglaasje beerenburg door iedere doppio. Voeg daar per glas een ruime theelepel bruine basterdsuiker aan toe en roer totdat de suiker is opgelost.
  • Giet de slagroom over de bolle kant van de lepel op de koffie en garneer met Dúmkes-crunch en sinaasappelschil.