Ingrediënten voor 2 perso(o)n(en)

2 hete espresso’s
200 ml warme amandelmelk
200 gram pompoen (blokjes of een hele)

1/4 theelepel speculaaskruiden
1/2 theelepel Dr. Oetker vanille extract

scheutje ahornsiroop

 

Voor dit recept kun je een hele pompoen gebruiken of pompoenblokjes kant en klaar kopen bij de Poiesz groenteboer.

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 5 minuten (+ 20 minuten voorbereiding: schillen en koken van de pompoen)

 

Benodigdheden:
Blender of staafmixer

 

Werkwijze

 

Hele pompoen:

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Voor dit recept heeft u 200 gram pompoenblokjes nodig. Verdeel daarom de rest in kleine porties, blancheer kort en vries in voor een andere keer.

 

Voorbereiding:

  • Kook de blokjes pompoen in water gaar gedurende 9-12 minuten en giet af. Pureer in een blender of met een staafmixer.
  • Doe de melk, de pompoenpuree, vanille extract, ahornsiroop en speculaas- kruiden in de blender en blend tot schuimig. Zorg ervoor dat de amandelmelk en de pompoen warm zijn. U kunt de amandelmelk en pompoenpuree ook nog kort opwarmen in de magnetron of een steelpannetje.
  • Giet de schuimige massa in een hoog glas. Wacht 30 sec. Giet de (warme) espresso er met een dun straaltje bij. Deze valt nu mooi tussen de twee lagen in het glas.