Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Gehaktbal:

  • 500 gram gekruid of ongekruid half-om-half gehakt
  • 1 eetlepel Marne grove mosterd
  • 1 rookworst
  • 1 ei
  • 1  beschuit, of 15 gram paneermeel
  • Croma voor bakken en braden
  • 1 eetlepel jus verbeteraar

 

Hutspot

  • 500 gram hutspot                                          
  • 500 gram aardappelen                 
  • 1 blaadje laurier
  • Volle melk
  • Roomboter
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Zet de aardappels op en kook ze gaar. Als de aardappels gaar zijn 5 minuten met het deksel erop droog stomen.
  • Zet de hutspot op met een laurier blaadje en een beetje water. Kook de hutspot zachtjes gaar.
  • Snij de rookworst in kleine blokjes. Voeg de worst met 1 eetlepel Marne mosterd, 1 ei en 1 verkruimelde beschuit bij het gehakt en meng alles goed door elkaar. Is het gehakt te nat? Voeg nog een beetje beschuit of paneermeel toe.
  • Vorm het gehakt tot ballen met een iets vochtige hand. Braad de gehaktballen zachtjes goudbruin in de vloeibaar bakken en braden van Croma.
    Zet de deksel iets schuin op de pan en laat het ca. 10 minuten braden.
  • Voeg bij de gehaktballen een eetlepel jus verbeteraar en een scheut water. Roer het goed door de jus.
  • Giet de hutspot in een zeef en laat even uitlekken. Haal ondertussen het laurierblaadje eruit.
  • Stamp de aardappels en maak het op smaak met een scheutje volle melk, een klontje roomboter en naar smaak wat zout en peper.
  • Voeg de hutspot toe aan de puree en roer het goed door.
  • Gebruik een voorverwarmd bord en doe hier de stamppot op. Maak een kuiltje voor de jus, voeg de gehaktbal en tot slot de jus toe.

 

TIP:

 Eet Smakelijk!