Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 750 gram klapstuk
  • 3 eetlepels gesnipperde uitjes
  • Zak à 1500 gram hutspotgroenten    
  • 750 gram aardappelen
  • Klontje roomboter
  • Vloeibaar voor bakken en braden
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel Maggi jusverbeteraar
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Doe zout en peper op het klapstuk en wentel het door de bloem
  • Verhit de vloeibare bakken en braden in een braadpan. Bak het vlees op hoog vuur snel rondom bruin. Bak de gesnipperde uien even mee. Voeg een scheutje water en 1 laurierblaadje toe. Laat het geheel 3 uur op laag vuur gaar stoven.
  • Haal het vlees voorzichtig uit de pan. Zeef de jus en roer er 1 eetlepel jusverbeteraar en 2 eetlepels mosterd door.
  • Leg het vlees terug in de pan met de jus en houd het vlees warm.
  • Kook de aardappelen. Laat de aardappels als ze gaar zijn 5 minuten met het deksel erop droogstomen.
  • Zet de hutspotgroenten op met een laurierblaadje, een beetje peper, zout en water. Kook de dit zachtjes gaar.
  • Giet de groenten af en bewaar het vocht. Doe de aardappelen bij de groenten en stamp deze goed door elkaar. Iets te droog? Voeg dan een scheutje van het bewaarde water toe. Maak de stamppot smeuïg met een klontje roomboter.