Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 kruidnagelvinken

  • 3 eetlepels vloeibaar bakken en braden

  • 2,5 dl Griekse yoghurt

  • 1 dl mayonaise

  • 1 rode ui fijngesnipperd

  • 2 eetlepels gesneden bieslook

  • 2 eetlepels gehakte peterselie

  • 2 eetlepels gehakte koriander

  • 1 citroen

  • tabasco

  • 1 bakje ambachtelijke spekreepjes

  • 1 zak à 200 gram kropsla mix

  • 1 zak à 600 gram voorgekookte krielaardappelen

  • olijfolie

  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwijder de buitenste schil van een rode ui, halveer deze en snijd vervolgens in kleine blokjes.
  • Pluk de peterselie en hak deze tegelijk met de koriander fijn.
  • Snijd hierna de bieslook fijn met een scherp keukenmes.
  • Doe de kruiden in een mengkom.
  • Voeg de Griekse yoghurt, mayonaise, rode ui snippers, rasp van een citroen, tabasco en peper en zout naar eigen smaak toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Bak de spekreepjes zachtjes uit in een braadpan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet.
  • Doe vervolgens 2 royale eetlepels vloeibaar bakken en braden in de braadpan en schroei de kruidnagelvinken gedurende 4-5 minuten rondom dicht.
  • Doe 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de krielaardappelen goudgeel.
  • Dresseer de sla op een bord en bestrooi het met de spekreepjes en een beetje kruidendip. Serveer de kruidnagelvink en krielaardappelen erbij. De rest van de kruidendip kan er apart bij worden geserveerd of gedresseerd op het bord.