Ingrediënten voor 5 personen

Ingrediënten huzarensalade

  • 1600 gram aardappelen
  • 4 appels
  • 200 gram zoetzure augurken
  • 400 gram dikke plakken van 0,5 cm schouderham
  • 2 kleine uien
  • 8 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout uit de molen

 

Ingrediënten gevulde eieren

  • 10 eieren
  • 125 gram roomboter
  • 1 tomaat
  • Verse bieslook

Bereidingswijze

Bereidingswijze huzarensalade

  • Schil en was de aardappelen. Snijd ze in blokjes. Kook ze in een pan met water met een beetje zout in 5 minuten beetgaar en giet af.
  • Laat de augurkblokjes uitlekken en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de appels in blokjes. Meng ze direct met de augurkblokjes. Dit voorkomt dat de appelblokjes bruin worden.
  • Vraag de slager om de ham op 0,5 cm te snijden. Snijd de ham in blokjes.
  • Snijd de uien ragfijn. Meng de hamblokjes en de gesnipperde ui door de salade.
  • Voeg ook de aardappelblokjes toe. Roer als laatste de mayonaise door de salade. Breng het op smaak met zout
  • en peper.
  • Laat de salade het liefst een dag afgedekt in de koelkast staan.
  • Garneer de salade met partjes gevulde eieren.

 

Bereidingswijze gevulde eieren

  • Kook de eieren gedurende 8 minuten.
  • Sla de zachte roomboter luchtig met de mixer.
  • Pel en halveer de eieren. Verwijder voorzichtig het eigeel. Was het eiwit voorzichtig schoon.
  • Wrijf de eidooiers door een zeef en vermeng het eigeelkruim met de boter.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Spuit met een spuitzak de crème in het halve ei.
  • Snijd de tomaat in fijne reepjes. Garneren met een reepje tomaat en een takje verse bieslook.