Kruidkoek karamel en aardbeien cheesecake-ijs met aardbeienbonbons en slagroom

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 bollen karamel kruidkoek ijs
4 bollen aardbeien cheesecake ijs
4 aardbeien
2 eetlepels blauwe bessen
2 takjes munt
1 bus slagroom
1 kruidkoek

1 reep pure chocola
Set Dr. Oetker decoratie stiften

Bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 100°C
  • Snij met een scherp mes dunne plakken kruidkoek. Steek met een kerstboom steekvormpje* er een kerstboompje uit. Leg de kruidkoek op een bakplaat met bakpapier.
  • Laat de kruidkoek drogen gedurende 8 minuten in een oven van 100° Daarna af laten koelen en licht bestuiven met poedersuiker.
  • Smelt de pure chocoladereep au bain marie in een steelpannetje op laag vuur. Wanneer de chocola begint te smelten, met een spatel glad roeren totdat alle chocola is gesmolten.
  • Prik een aardbei met kroontje op een vork en doop deze voor de helft in de chocola. Laat de chocola op de aardbei stollen door ze op een vel bakpapier te leggen.
  • Leg alle bollen ijs op een grote schaal. Daarna garneren met de kruidkoek kerstboompjes, aardbeienbonbons, slagroomrozetten, Dr.Oetker garneer stiften en versemunt blaadjes
  • Zet de schaal op de tafel en geef elke gast een dessertlepel.

 

Eetsmakelijk!