Poiesz Cordon bleu kerst rollade met wintergroenten, stoofpeertjes en kastanjechampignons

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 Cordon Bleu rollade
8 Gieser Wildeman stoofpeertjes
200 gram spruitjes
200 gram knolselderij
200 gram winterwortel
2 rode uien
200 gram kastanjechampignons
1 zakje krielaardappeltjes (voorgekookt)
1 takje verse rozemarijn
1 eetlepel Maggi jus smaakmaker
3 eetlepels vloeibaar bakken en braden
2 eetlepels olijfolie voor bakken en braden

Bereidingswijze

Werkwijze:

  • Laat de rollade minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast op kamertemperatuur komen. Dep de rollade droog. Uw Poiesz slager heeft de rollade al gekruid, dit is niet meer nodig.
  • Verhit de oven voor op 180°C
  • Verhit 3 eetlepels vloeibare bak- en braadolie in een koekenpan en schroei de rollade rondom goudbruin gedurende 5-10 minuten.
  • Doe de rollade in een braadpan of vuurvaste schaal en zet deze in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20-25 minuten. Leg er een takje rozemarijn bovenop en bedruppel regelmatig het vlees met zijn eigen bakvet.

Voorbereidingen groente:
Met de drukke kerstdagen is het handig om een dag eerder op een rustig moment de voorbereidingen te treffen voor het kerstdiner.

  • Schil de stoofperen, laat het steeltje eraan zitten en doe ze in een pan met 2 kleine flesjes rode huiswijn, suiker en kaneel. Breng de stoofpeertjes zachtjes aan de kook gedurende 3 uur rood in een pan met de deksel erop.
  • Schil de knolselderij en snij deze in kleine blokjes. Doe de knolselderij in een pan met koken water en kook ze beetgaar in 15 minuten, en spoel de blokjes knolselderij daarna koud af.
  • Snij de kastanjechampignons door de helft of in vieren, houd ze apart.
  • Maak de spruitjes schoon en kook de spruitjes net even iets verder dan beetgaar in ruim water. Spoel ze daarna koud af.
  • Maak de rode uien schoon en snij deze in vier parten. Daarna de parten halveren en dan nog een keer halveren.
  • Bak de kriel aardappeltjes goudbruin in olijfolie voor bakken en braden.
  • Na 20-25 minuten de rollade uit de oven halen, het rollade-netje verwijderen en de rollade in aluminiumfolie laten rusten. Blus de bakboter af met een eetlepel jus smaakmaker en een ½ kopje water. Laat de jus iets inkoken en houd deze apart.
  • Doe in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie, verhit deze en bak de kastanjechampignons goudbruin. Voeg daarna de knolselderij en de spruitjes toe en doe er zout en peper op naar eigen smaak. Doe als laatste de aardappels erbij en meng alles goed door elkaar.
    Leg de groenten op een schaal, doe de rollade er bovenop. Maak het geheel af door de rode stoofperen rondom de rollade te leggen. Serveer de jus apart