Poiesz kippenrollade met Oosterse kerriesaus spitskool met paprika en cashewnoten

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 Poiesz gemarineerde kippenrollade
1 spitskool
½ zakje ongezouten cashewnoten
1 rode paprika
4 stengels bosui
2 theelepels kerriepoeder
zout en peper uit de molen
1 pakje kookroom
3 eetlepels vloeibaar bakken en braden
2 eetlepels olijfolie voor bakken en braden

Bereidingswijze

  • Laat de rollade minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast op kamertemperatuur komen. Dep de rollade droog. Uw Poiesz slager heeft de rollade al gekruid, dit is niet meer nodig.
  • Verhit de oven voor op 180°C.
  • Verhit 3 eetlepels bakken en braden vloeibaar in een koekenpan en schroei de rollade rondom goudbruin gedurende 5-10 minuten.
  • Doe de rollade in een braadpan of vuurvaste schaal en zet deze in de voorverwarmde oven van 180°C. Bedruppel regelmatig het vlees met z’n eigen bakvet.
  • Na 20 minuten de rollade uit de oven halen, het rollade-netje verwijderen en de rollade in aluminiumfolie laten rusten.
  • Snij de spitskool met een scherp mes in reepjes of koop voorgesneden witte (spits)kool. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snij de paprika in dunne reepjes
  • Verhit de wokpan met 2 eetlepels olijfolie voor bakken en braden.
    Voeg eerst de paprika toe en daarna de spitkool. Doe er vervolgens 2-3 theelepels kerriepoeder bij en breng zout en peper toe naar eigen smaak.
  • Wok de spitskool totdat deze slinkt en blus het af met kookroom.
  • Strooi de cashewnoten over de kool en roer deze er door.
  • Schep de kool in een schaal en kook de overgebleven kerrieroom iets in tot sausdikte. Giet de hete saus over de kool, leg de rollade er bovenop, bestrooi het met gesneden bosuitjes en dien de kerstrollade op.
  • Leuk is om de rollade aan tafel te snijden. Je kunt de rollade natuurlijk ook in de keuken snijden en de plakken mooi op de spitskool leggen.