Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Lodewijker stokbrood
  • 1 dl kookroom
  • 6 scharreleieren
  • 3 lente uitjes in dunne ringen gesneden
  • paar sprieten verse bieslook
  • 4 tomaten
  • 1 bakje à 250 gram champignons
  • 200 gram kiprollade
  • peper uit de molen
  • vloeibaar culinair boter

Bereidingswijze

  • Klop de eieren los in een kom. Voeg de room toe en breng het op smaak met peper.
  • Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Snijd de champignons in vieren. Snijd ook een deel van de kiprollade in reepjes. Bewaar een paar plakken kiprollade voor het garneren
  • Verwarm de koekenpan met een beetje vloeibaar culinair.
  • Doe de champignons in de koekenpan en bak deze zachtjes aan. Voeg ook de tomatenblokjes en reepjes kiprollade toe en bak deze mee.
  • Snijd de lente-uitjes in zeer kleine ringetjes.
  • Giet het eimengsel in de koekenpan. Strooi de lente uitjes er overheen.
  • Roer met een spatel in de koekenpan totdat het ei stolt en zet het vuur hierna uit.
  • Halveer het stokbrood, beleg het met het roerei en garneer met de bieslook sprieten en de plakken kiprollade.