Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 carréburgers

4 hamburgerbroodjes

1 bakje à 250 gram Bieze witte kool salade

1 tomaat

1 rode ui

1 pot augurken plakjes

Calvé BBQ saus

Mayonaise

Olijfolie voor bakken en braden

Bereidingswijze

  • Snijd de ui in dunne ringen.
  • Snijd de tomaat in plakjes.
  • Bestrijk de hamburgers met olie en gril ze op een matig hete barbecue circa 4-6 minuten op elke kant. Keer ze regelmatig met een tang. Zet daarna gelijk weer de deksel op de barbecue.
  • Snijd de broodjes door en leg de snijkanten kort op de barbecue totdat er grill streepjes op zitten.
  • Bestrijk de broodjes met een beetje mayonaise.
  • Beleg de onderste helft van het broodje met uitgelekte witte kool salade. Leg hier de hamburger op met daaroverheen de plakjes augurken, de tomaat en de uienringen.
  • Maak het gerecht af met de BBQ saus en zet de bovenste helft van het broodje er op. Serveer het broodje direct.