Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 rookworst

  • 1 zak à 500 gram witlof

  • 1 zakje à 75 gram veldsla

  • 3 trostomaten

  • 1 zak à 600 gram aardappelschijfjes

  • 1 granny smith appel

  • 10 augurken

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 1 eetlepel tomatenketchup

  • verse peterselie

  • peper

  • zout

  • Vloeibaar culinair om te bakken

  • olijfolie traditioneel

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel Vloeibaar bakken en braden in een koekenpan. Bak hierin de aardappelschijfjes goudbruin.
  2. Snijd de rookworst in dunne plakjes van ca. ½ cm dik. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de plakjes rookworst knapperig.
  3. Snijd de augurken, appel, witlof en het vruchtvlees van de tomaten in gelijke fijne reepjes.
  4. Doe dit in een kom. Meng de mayonaise en ketchup door deze salade. Voeg eventueel naar smaak meer mayonaise of ketchup toe. Breng de gehele salade op smaak met peper en zout.
  5. Meng de veldsla vlak voor serveren door de salade, anders wordt deze slap door de dressing.
  6. Schep de salade op een bord met de aardappelschijfjes er naast. Schep de plakjes rookworst over de salade. Strooi als laatste verse peterselie over het gehele gerecht.