Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

4 megaburgers
8 plakken jonge kaas
4 hamburgerbroodjes
1 zak à 75 gram veldsla

1 zak à 700 gram verse frites
1 schaal à 150 gram gesnipperde uitjes
8 tomaten

1 schaal à 30 gram krulpeterselie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel  tomaten puree
150 ml Heinz ketchup
Hellmann’s mayonaise

Tabasco
olijfolie
peper

zout

Bereidingswijze

 

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit 2 à 3 eetlepels olijfolie in een wokpan. Fruit de uitjes zachtjes aan totdat ze glazig worden. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe en laat deze zachtjes een minuut mee fruiten. Laat het niet kleuren.

Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze door dit kort te laten mee fruiten. Voeg daarna 1 dl water toe.

Voeg nu ook de ketchup toe. Breng het op smaak met tabasco, peper en zout.

Voeg de blokjes tomaat toe. Verwarm dit en roer als laatste de gehakte peterselie erdoor. Zet de chutney koud.

Verwarm de oven voor tot 200ºC.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de megaburgers goudbruin gedurende 3 minuten aan beide zijden. De burger mag nog een beetje rosé van binnen zijn. Haal ze uit de pan, leg ze op een bakplaatje en bedek ze met de plakken kaas. Doe de hamburgers in de oven gedurende 3 minuten.

Snijd de broodjes doormidden. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Leg de broodjes met de platte snijkant in de pan en rooster de broodjes knapperig.

Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg wat veldsla op het broodje, daarop de hamburger, daarop de chutney en doe het kapje erop. Steek een saté prikker door de burger.

Serveer met frietjes en mayonaise.

Biertip: Ludwig Weissbier