Mini sandwichpuntjes van roggebrood met riperkrite kaas, tomaat en bieslook

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Fries roggebrood
  • Roomboter
  • Riperkrite kaas van kaasboederij De Deelen
  • Troscherrytomaat
  • Verse bieslook

Bereidingswijze

  • Besmeer 2 plakken roggebrood met roomboter.

  • Beleg deze met 2 plakken Riperkrite kaas. Leg ze op elkaar. Leg hierop een plak roggebrood. Er zijn nu 3 laagjes brood te zien.

  • Snijd ze diagonaal door zodat er sandwichpuntjes ontstaan.

  • Garneer met een prikker met een tomaatje en sprieten bieslook.

 

Poiesz Fries roggebrood

Fries roggebrood is typisch en anders dan andere soorten roggebrood. In het Noorden werd vroeger veel rogge verbouwd. Het Friese roggebrood wordt gebakken van gebroken roggekorrels. Het binnenste van het roggebrood, ook wel kruim genoemd, is vochtig. Het roggebrood is donker van kleur. De donkere kleur ontstaat doordat een gedeelte van het zetmeel uit de roggekorrel tijdens het lange productieproces in suiker wordt omgezet. Dat verklaart ook de zoetige smaak.

 

De Deelen riperkrite kaas 

Riperkrite Tsiis is een begrip in het Noorden. Deze bijzondere kaas is genoemd naar weidenatuurgebied De Ripen, dat (net als natuurgebied De Deelen) aan de landerijen grenst van de kaasboerderij. Een ruig gebied met een unieke plantengroei, waar de wind het voor het zeggen heeft. Dat karakter komt ook terug in deze specialiteit, die is bereid met een melange van selderij, bieslook en knoflook.

Kaasboerderij wordt sinds 1976 gerund door Sietse en Hendrika. Samen met hun kinderen Bauke en Sytske wonen en werken zij op de boerderij. Sietse zorgt voor de boerderij en Hendrika houdt zich elke dag bezig met de kazen. U kunt de boerderij vinden tussen de dorpen Aldeboarn en Tijnje, in het hart van Friesland. Wilt u met eigen ogen zien hoe de kaas wordt gemaakt in Tijnje? U kunt gerust de boerderij een keer bezoeken. Bekijk hiervoor de website van Kaasboerderij de Deelen: www.kaasboerderijdedeelen.nl

 

Serveer het met Noorderkracht bier uit Bolsward

Hoe smaakt samenwerking? Wat is de kracht van het Noorden..? Proef Noorderkracht en u weet het. Want dit nieuwe volmoutbiertje is ontstaan door een unieke samenwerking tussen de Friese Bierbrouwerij, Poiesz supermarkten en 100 Poiesz klanten.

Samen selecteerden zij tijdens een proeverij dit pittige en krachtige biertje (6.5% alcohol) dat gebrouwen is met natuurlijke ingrediënten uit het Noorden: volmout, gist, zelfgeteelde hop en bronwater. Ook z’n naam kreeg het van Poiesz klanten. Daarmee vertegenwoordigt dit karaktervolle bier de smaak van het Noorden als geen ander: “Proost!”