Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 beefburgers
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten
  • 2 eetlepels gesnipperde ui
  • 1 Spaanse peper
  • 4 Pomodoro tomaten
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 2 eetlepels vloeibaar bakken en braden
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 350 gram spaghetti
  • ½ fles Oliehoorn Oerhollandsche tomatenketchup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd 3 tomaten in grove blokjes en snijd 1 tomaat in 4 royale plakken. Houd de plakken tomaat apart van de blokjes.
  2. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper door het kroontje eraf te snijden en de zaadjes uit de peper te rollen. Snijd naar eigen smaak een halve of een hele peper in fijne stukjes.
  3. Pel de 2 knoflooktenen en hak ze fijn.
  4. Verhit een eetlepel olie in een wok en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe.
  5. Doe de tomatenblokjes met de Spaanse peper erbij en wok het gedurende 2 minuten.
  6. Voeg nu de ketchup toe en laat de saus 5 minuten zachtjes inkoken.
  7. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  8. De beefburgers zijn door uw Poiesz slager reeds op smaak gebracht dus deze hoeven niet meer te worden gekruid.
  9. Verhit 2 eetlepels vloeibaar bakken en braden in een koekenpan en bak de beefburgers goudbruin gedurende 1½ minuut aan elke zijde.
  10. Haal de burgers uit de pan en blus de jus af met een ½ kopje water. Voeg de jus toe aan de tomatensaus.
  11. Verwarm de oven voor op 180°C.
  12. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak de Italiaanse groenten beetgaar. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  13. Pak een bakplaat en leg de burgers er op met op elke burger een plak Pomodoro tomaat en een royale eetlepel geraspte kaas. Zet de burgers ca. 5 minuten in een oven van 180°C.
  14. Dresseer de spaghetti op een voorverwarmd bord. Doe de burger op de spaghetti en schep de tomatensaus op de burger. Doe er een schep Italiaanse roerbakgroenten bij en serveer direct.