Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 culinaire beenham uit het noorden ca. 650 gram
  • 8 grote Malta aardappelen
  • 1 zak à 300 gram gewassen spinazie
  • 1 schaal à 200 gram troscherrytomaten
  • 4 pruim tomaten
  • 3 Bio scharreleieren
  • 1 takje verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 halve ui
  • 1 pakje à 250 gram Campina botergoud roomboter bakken en braden
  • 1 flesje à 250 ml Melkan kookroom
  • 1 pakje à 350 ml Heinz tomato frito
  • G’woon olijfolie voor bakken en braden
  • Verstegen zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Verhit 125 gram roomboter in een koekenpan. Braad de beenham rondom goudbruin aan. Zet de beenham daarna ca. 35 minuten in een oven van 180°C.
  • Was de aardappelen en kook ze in water bijna gaar in de schil.
  • Verhit een klontje roomboter in een wok. Roerbak de spinazie. Prik een teentje knoflook aan een vork en roer hiermee door de spinazie. Breng het op smaak met zout. Zet de spinazie vervolgens apart.
  • Snipper de ui fijn en hak 1 teentje knoflook fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan. Fruit hierin de ui met de gehakte knoflook aan. Snijd het vruchtvlees van de pruimtomaten in reepjes. Doe de reepjes in de pan en voeg het takje tijm toe. Roer het door en blus het af met de tomato frito. Laat het 10 minuten doorkoken en zeef het daarna. Breng het op smaak met peper en zout.
  • Maak van 3 eieren roerei met een flinke scheut kookroom. Houd het roerei apart.
  • Snijd een plakje van de boven- en onderkant van de aardappels. Zet ze stevig neer op een snijplank. Hol de gekookte aardappels uit met een lepel. Vul het met geroerbakte spinazie. Zet de aardappels en de tak met troscherrytomaten op een bakplaat. Besprenkel de tomaten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet ze in de oven naast de beenham gedurende 7 minuten op 180°C.
  • Snijd de beenham in plakken. Serveer de aardappel erbij en schep het roerei bovenop de spinazie.  Schep de tomatensaus erbij met de gepofte troscherrytomaten.
TIP:

Wijntip: Sensas pinot noir