Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 Noorder Waddenbiefstukken
  • 8 Noorder aardappelen
  • 15 plakjes gerookt ambachtelijk spek
  • 1 courgette
  • ½ knolselderij
  • 5 eetlepels verse bieslook
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 1 eetlepel jusverbeteraar
  • 125 ml kookroom
  • Scheutje azijn
  • Olijfolie
  • Vloeibaar bakken en braden
  • Peper
  • Zout
  • 8 lange cocktailprikkers of spiezen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Was de aardappel en je hoeft ze niet te schillen. Snijd de aardappelen in plakken van 1/2 cm.
  • Snijd ook de courgette in plakken van een ½ cm.
  • Rijg de aardappelplakken om en om met spek en courgette aan een spies. Vouw daarbij de plakken spek tot pakketjes ter grote van de plakken courgette.
  • Leg de spiesen in een vuurvaste schaal. Besprenkel ze met olijfolie en de gehakte rozemarijn.
  • Laat de spiesen gedurende 40 minuten in een oven bakken op 150°C.
  • Schil de knolselderij en snijd deze in dunne reepjes. Kook de knolselderij beetgaar in ruim kokend water met een scheutje azijn. Dan blijft de knolselderij wit. Spoel de knolselderij met koud water zodra deze beetgaar is geworden.
  • Breng de biefstukken op smaak met een beetje peper en zout. Verhit vloeibare bakken en braden in een pan. Bak hierin de biefstukken en laat ze vervolgens rusten.
  • Gebruik de braadboter van de biefstukken. Blus het af met de jus verbeterraar en een scheutje water. Roer dit door en giet de kookroom erbij. Roer op het laatste moment de bieslook erdoor.
  • Verwarm de knolselderij vlak voor serveren in de wok met een beetje olijfolie.
TIP:

Wijntip: La Châsse Merlot