Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 beenham
  • 2 eetlepels vloeibaar voor bakken en braden
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn
  • 400 gram gesneden witte kool
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 pakje Boursin Culinair
  • 300 gram kastanje champignons
  • 1 flesje kookroom
  • 1 zakje Peka krielaardappelen in schil
  • Bertolli olijfolie voor bakken en braden
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal de beenham 1 uur voor het bereiden uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen
  2. Doe 2 royale eetlepels vloeibaar voor bakken en braden in de pan. Schroei het vlees rondom dicht. Leg het vlees op een bakplaatje en doe een klein beetje bakboter over het vlees
  3. Zet het baklaatje met de beenham gedurende 35-40 minuten in een oven van 180°C
  4. Doe 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en laat dit heet worden. Bak de krielaardappeltjes in schil goudbruin en bestrooi ze voor het opdienen met de fijngehakte rozemarijn
  5. Snijd de champignons in vieren, dan heb je mooiere stukjes champignon in je gerecht
  6. Doe een klein beetje olijfolie in de koekenpan en laat deze heet worden. Voeg in één keer alle champignons toe en roerbak deze gedurende een halve tot 1 minuut totdat het slinkt. Zout en peper erbij naar eigen smaak en een klein scheutje water. Doe de Boursin en kookroom erbij en roer goed door. Even koken en overgieten in een steelpan
  7. Verhit de wok opnieuw met olijfolie, voeg in 1 x de wille kool toe en strooi er 2 theelepels kerrie op. Kort stoven gedurende 1-2 minuten
  8. Doe de champignons en de kookroom erbij, schep goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  9. Snijd de beenham in plakken, doe de kool met de saus op het bord, leg de plakken beenham erop en serveer met de gebakken krielaardappelen.