Ingrediënten

500 gram Noordergehakt
3 teentjes knoflook
3 eetlepels gesnipperde uitjes
1 rode peper
5 rijpe trostomaten

1 pak tomato frito
2 zoete puntpaprika’s
olijfolie om in te bakken
1 theelepel komijnpoeder
1 pot hak bruine bonen
1 runderbouillonblokje

1 bosje bosuien
1 bosje koriander
4 Elstar appels
200 ml jus d’orange
roomboter

Bereidingswijze

  • Snijd het kapje van de appel en hol met een lepel het klokhuis uit de appel
  • Zet de appels met de jus ‘d orange op en een klontje boter, als het kookt gelijk van het de warmtebron uitzetten en af laten koelen in het vocht.
  • Fruit de uitjes en de gehakte knoflook in olijfolie.
  • Snijd de rode peper en laat deze mee fruiten maar laat het niet kleuren, voeg de gemalen komijn toe en laat het mee fruiten.
  • Voeg het gehakt toe en al roerende aanbakken.
  • Snijd de tomaten in grove stuken en laat ze zachtjes meestoven.
  • De zoete puntparika’s in grove stukken snijden en mee laten stoven, afblussen met tomato frito en nog even zachtjes doorstoven.
  • Spoel de bruine bonen in een zeef af met heet water en voeg toe.
  • De bosuitjes snijden en op het laatste moment toevoegen.
  • Schep de gehaktstoof in een bord. Vul de appel met gehakt stoof en zet de appel in de midden. Als laatste een beetje fijn gesneden koriander erover.