- Noordertrots
- Verkozen tot beste supermarkt in vlees
Noorder gehakt stoofschotel met tomaten, bruine bonen, puntpaprika en appels
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
500 gram Noordergehakt
3 teentjes knoflook
3 eetlepels gesnipperde uitjes
1 rode peper
5 rijpe trostomaten
1 pak tomato frito
2 zoete puntpaprika’s
olijfolie om in te bakken
1 theelepel komijnpoeder
1 pot hak bruine bonen
1 runderbouillonblokje
1 bosje bosuien
1 bosje koriander
4 Elstar appels
200 ml jus d’orange
roomboter
Bereidingswijze
- Snijd het kapje van de appel en hol met een lepel het klokhuis uit de appel
- Zet de appels met de jus ‘d orange op en een klontje boter, als het kookt gelijk van het de warmtebron uitzetten en af laten koelen in het vocht.
- Fruit de uitjes en de gehakte knoflook in olijfolie.
- Snijd de rode peper en laat deze mee fruiten maar laat het niet kleuren, voeg de gemalen komijn toe en laat het mee fruiten.
- Voeg het gehakt toe en al roerende aanbakken.
- Snijd de tomaten in grove stuken en laat ze zachtjes meestoven.
- De zoete puntparika’s in grove stukken snijden en mee laten stoven, afblussen met tomato frito en nog even zachtjes doorstoven.
- Spoel de bruine bonen in een zeef af met heet water en voeg toe.
- De bosuitjes snijden en op het laatste moment toevoegen.
- Schep de gehaktstoof in een bord. Vul de appel met gehakt stoof en zet de appel in de midden. Als laatste een beetje fijn gesneden koriander erover.