Belegd Turks afbakbrood met roerei en Parmaham

Ingrediënten voor 6 perso(o)n(en)

Voor 6 royale punten:

1 Turks afbakbrood
3 eieren
3 eetlepels kookroom

1,5 pakje Parmaham
Poiesz kruidenboter
8 gehalveerde kerstomaten

75 gr rucola

Vloeibare bakboter

Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  • Bak het Turkse brood goudbruin af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Laat het Turkse brood 10 minuten afkoelen/uitdampen op een ovenrooster.
  • Sla 3 eieren los met 3 eetlepels kookroom. Draai een paar slagen zout en peper uit de molen en voeg toe aan het mengsel.
  • Smelt 2 eetlepels vloeibare boter in de koekenpan en giet het eimengsel in de pan.
  • Roer met een houten spatel totdat het ei stolt en brokjes roerei ontstaan.
    Zet het roerei apart.
  • Snijd het afgekoelde brood vervolgens met een kartelmes doormidden en besmeer beide kanten royaal met kruidenboter.
  • Beleg het Turkse brood met de rucola, Parmaham, gehalveerde kerstomaten en roerei.
  • Leg het deksel erop en snijd in zes punten.