Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

100 gram gerookte zalm
2 eieren
1 winterpeen
8 cherrytomaten
2 minikomkommers
3 radijsjes
verse dille
olijfolie om in te vetten


INMAAKAZIJN
60 ml azijn
1 theelepel zout
3 eetlepels suiker


AVOCADOCRÈME
2 eetlepels crème fraîche
2 avocado’s
zout en peper
mespuntje chilipoeder
1 limoen (rasp en sap)

Bereidingswijze

  • Kook de eieren 7 minuten.
  • Schil de winterpeen en gebruik de dunschiller om deze in dunne plakken te snijden.
  • Kook de azijn, zout en suiker.
  • Blancheer daarin de wortelplakken 3 minuten. Laat het afkoelen in het vocht.
  • Rol de wortelplakken op en halveer de rolletjes.
  • Lepel het vruchtvlees uit de avocado. Doe dit met de chilipoeder, zout, crème fraîche en limoensap en –rasp in de keukenmachine. Draai het glad.
  • Neem een leeg blikje en draai de bodem eruit. Dit is de vulring die we gebruiken als taartvorm.
  • Vet de ring licht in met olie. Zet deze op het bord en verdeel 2 eetlepels avocadocrème in de ring. Verwijder de ring.
  • Decoreer het taartje met een rolletje gerookte zalm, kwart partje ei, rolletje wortel, halve cherrytomaat, plakjes minikomkommer, plakjes radijs en verse dille.