Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

6 eieren
2 eetlepels kwark
100 gram verse spinazie
2 eetlepels Philadelphia naturel roomkaas
8 plakken gerookte zalm
rucola
zout en peper
olijfolie voor bakken en braden

Bereidingswijze

  • Klop de eieren en kwark doorelkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak hierin kort de helft van de spinazie. Schenk de helft van het eimengsel eroverheen. De rest is voor de 2e omelet. 
  • Draai de omelet om als de zijkanten beginnen te stollen en verhit nog even.
  • Laat de omelet afkoelen op een snijplank. 
  • Smeer de gehele omelet in met roomkaas. Verdeel de plakken zalm op de helft van de omelet en daarop een handje rucola. 
  • Rol de omelet op en snij hem doormidden. 
  • Maak een 2e omelet door de werkwijze te herhalen.