Italiaanse bol gevuld met kastanjechampignons en cherrytomaten

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 Italiaanse afbakbollen
4 plakjes Poiesz beenham
100 gram geraspte jonge kaas
4 grote kastanjechampignons
8 cherrytomaten
4 takjes verse peterselie
4 medium eieren

Bereidingswijze

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
  • Snijd de bovenkant van het broodje af met een kartelmes. 
  • Pluk het broodje voorzichtig leeg, maar zorg er wel voor dat er geen gat komt in de bodem, anders loopt het broodje straks leeg.
  • Neem 1-2 plakjes Poiesz beenham en beleg hiermee de binnenkant van de broodjes. 
  • Breek het ei boven het broodje en zorg ervoor dat de dooier heel blijft. 
  • Garneer met plakjes champignons, cherrytomaat en peterselie en strooi er wat kaas overheen. 
  • Zet de broodjes op het rooster of in een ovenschaal. 
  • Bak de broodjes in 10-15 minuten goudbruin op 200°C. 
  • Check of het ei al gestold is. Nog niet gaar? Dan afgedekt met aluminiumfolie nog 10 minuten afbakken.