Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

100 gram gerookte zalm
100 gram basmatirijst
1 Granny Smith appel
2 eetlepels kidneybonen
1 avocado
4 snackkomkommers
100 gram courgettespaghetti*
½ eetlepel sesamzaadjes


DRESSING
2 eetlepels appelazijn
1 eetlepel poedersuiker
3 eetlepels sesamolie
SAUS
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel crème fraîche
sap en rasp van een halve limoen
½ bos fijngehakte dille
½ theelepel chilipoeder
zout en peper

Bereidingswijze

  • Laat de zalm op kamertemperatuur komen, dan zijn de plakken gemakkelijker van elkaar te halen.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Meng de ingrediënten voor de saus en doe als laatste de gehakte dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de sesamzaadjes op een halfhoog vuur goudbruin.
  • Snij de appel ongeschild in reepjes. Besprenkel met de dressing om verkleuring te voorkomen.
  • Snij het vruchtvlees van de avocado in plakken en besprenkel de avocado met de dressing. 
  • Snij de snackkomkommer in repen. 
  • Maak roosjes van de gerookte zalm.
  • Spoel de kidneybonen schoon onder de kraan.

 

POKÉ BOWL AFMAKEN

  • Doe in elke kom 1 à 1½ eetlepel rijst. Leg de courgettespaghetti op de rijst. 
  • Sprenkel er 1½ eetlepel dressing over.
  • Leg de ingrediënten er op:
    1 plak opgerolde gerookte zalm
    ¼ van de avocadoplakken
    ¼ van de appelreepjes
    1 snackkomkommer
    1 eetlepel kidneybonen
    1 eetlepel saus
  • Druppel de dressing erover.
  • Strooi als laatste de sesamzaadjes en rasp van de limoen over de poké bowl.
TIP:

Poké bowl als volledig maaltijdgerecht voor 4 personen? Verdubbel dan de receptuur.