Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo Landjuweel aardappelen

  • 1 bakje gesnipperde uitjes

  • 1 rode paprika

  • 1 schaal peterselie

  • ½ takje rozemarijn

  • 1 schaal selderij

  • 1 zak kropsla mix

  • Croma voor bakken en braden, Olijfolie voor roerbakken

  • 2 flesjes room

  • 1 zakje geraspte jong belegen kaas

  • 2 eieren

  • 3 varkenshaas Culinair

  • 1 blikje tomaten puree

  • 1 potje gehakte knoflook

  • 1 pot rundvlees bouillon van Struik

  • 3 eetlepels basisdressing huismerk

  • Peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Spoel de aardappels schoon en snij deze in gelijke plakken.
  • Meng de Struik bouillon aan met water volgens de aanwijzing op de verpakking en giet de helft van de bouillon in een pan.
  • Voeg 2 eetlepels gesnipperde uitjes en de aardappels toe en kook de aardappels beetgaar.
  • Snij de kruiden fijn en leg dit in een schaal. Voeg hier 2 eetlepels gesnipperde uitjes, 1 theelepel knoflook, room, 2 eieren, een beetje peper en een half zakje kaas aan toe en meng dit met een lepel goed door elkaar.
  • Schep de beetgare aardappels uit de bouillon in een vuurvast schaaltje en giet voorzichtig het kruidenmengsel over de aardappels. Strooi er een klein beetje kaas overheen en zet de schaaltjes ca. 20-25 minuten in de oven van 190 °C à 200 °C.
  • Snij de varkenshaas in plakken van ca. 2 vingers dik en leg deze met de platte kant naar beneden.
  • Doe aan beide zijden peper op de varkenshaas en braad het ca. 2 minuten aan elke zijde aan in een koekenpan met 2 royale eetlepels croma. Laat het vlees daarna 10 minuten rusten.
  • Doe 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en snij de paprika in kleine blokjes. Fruit de paprika met 2 eetlepels gesnipperde uitjes en een theelepel knoflook aan.
  • Voeg 1 volle theelepel tomatenpuree toe en ontzuur de puree gedurende 1 minuut in de pan.
  • Blus het af met een klein scheutje bouillon. Roer het goed door, voeg de room en een beetje peper toe en breng het zachtjes aan de kook.
  • Maak de salade aan door een klein scheutje dressing over de slamix te doen.
  • dresseer de sla op het bord, leg de biefstukjes erbij en giet er een beetje paprikasaus overheen. Serveer de aardappels erbij.

Eet smakelijk!

Wijntip:
Marquis de St. Felix rode wijn