Noorder gehakt stoofschotel met prei en spitskool

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
- 1/2 spitskool
- 2 prei in ringen gesneden (mag ook een pak 200 gram gesneden prei zijn)
- 2 uien in halve ringen
- 4 dikke gepelde vleestomaten
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 koffielepeltje sambal oelek
- 1 koffielepel tomatenketchup
- 1 verkruimeld groenten bouillonblokje
- 1 eetlepel bakboter
- Zout en peper
- Gezeefde tomatenpulp (tomato frito)
- 750 gram aardappels
- 50 gram roomboter
- Scheutje melk
Bereidingswijze
- Fruit het gehakt rul in wat boter, voeg er de fijngehakte ui, de fijn geschaafde spitskool, de gepelde vleestomaten in grove stukken aan toe.
- Breng op smaak met de kerriepoeder, de sambal, de ketchup, het verkruimelde bouillonblokje en de 2 klontjes suiker en een ½ pakje tomato frito
- Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuten zachtjes sudderen. Voeg nu en dan wat tomato frito toe, dat houd het geheel smeuïg en roer eens om.
- Kook de aardappels gaar en laat ze droogstomen.
- Stamp de aardappels fijn en maak het smeuïg met een klontje boter en scheutje melk
- Als laatste de prei toevoegen aan de stoofpot en nog 3-4 minuten meestoven.
- Kruid eventueel bij met wat peper en zout.
Lekker met aardappelpuree.