Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 boeren rolladeschijven
  • 2 grote rode uien
  • 2 grote witte uien
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 zak à 75 gram veldsla
  • 1 zak à 600 gram voorgekookte aardappel krieltjes
  • 1 pak à 500 gram Axgro gekookte rode bietjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 20 gram verse peterselie
  • 20 gram bieslook
  • 1 eetlepel Witte wijn azijn
  • Extra verge olijfolie
  • Gemalen kruidnagel
  • Peper en zout
  • Croma voor bakken en braden
  • Klontje roomboter

Bereidingswijze

  • Pel de rode en witte uien. Snijd ze in dunne halve ringen. Bewaar een halve rode ui voor de salade
  • Verhit een beetje Croma in een pan. Zweet de uien aan en laat ze niet kleuren.
  • Hak de rozemarijn fijn. Doe dit samen met een klein scheutje witte wijn azijn bij de uien. Laat het op een zacht pitje stoven tot een marmelade.
  • Snijd de gekookte rode bieten in reepjes. Voeg de halve gesnipperde rode ui toe.
  • Snijd de ongeschilde appel als volgt. Snijd het kapje van de boven en onderkant. Snijd plakken van de zijden tot aan het klokhuis. Snijd de plakken in reepjes. Doe dit bij de bieten.
  • Snijd de bieslook in stukjes van 2 cm en voeg ze bij de salade
  • Breng de salade op smaak met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn, peper, zout en snufje gemalen kruidnagel. Meng dit en laat de dressing 10 minuten in werken op de salade.
  • Zet de aardappel krieltjes op met een beetje water en zout, tot ze gaar zijn.
  • Hak de peterselie ondertussen fijn.
  • Verhit 2 eetlepels Croma. Braad hierin de rolladeschijven. Blus de jus af met een beetje water en giet een beetje jus bij de uien.
  • Doe het klontje roomboter en de gehakte peterselie bij op de krieltjes in de pan
    en schud deze even om.
  • Leg op elk bord een rolladeschijf met daar bovenop boven op uienmarmelade. Serveer de salade en de aardappels erbij.

 

Wijnadvies

Sensas Pinot Noir