Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 rundertartaartjes
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 400 gram sperzieboontjes
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel gesnipperde ui
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel augurkblokjes
  • 1 bakje ambachtelijk spek
  • 1 zakje krielaardappelen à 450 gram
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3,5 eetlepels vloeibaar culinair
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Doe de geplukte gewassen peterselie in een keukenmachine. Hak deze helemaal fijn in 20 seconden. Voeg 1 eetlepel kappertjes toe en laat deze 5 seconden fijn draaien. Voeg het daarna in een mengkom.
  2. Doe er 1 eetlepel augurkblokjes, 1 eetlepel gesnipperde ui en 4 eetlepels mayonaise bij. Roer dit goed door elkaar, voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  3. Zet water op voor het koken van de boontjes. Punt de boontjes en kook ze in 4 minuten beetgaar.
  4. Verwijder het voetje van de kastanjechampignons en snijd de champignons in vieren, doe dit in een mengkom.
  5. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika vanaf de binnenkant in mooie reepjes. Doe dit bij de champignons.
  6. Pel 2 teentjes knoflook en hak deze fijn. Voeg dit toe aan de champignons en paprika.
  7. Doe 1 eetlepel vloeibaar culinair in een koekenpan en bak de voorgegaarde krieltjes goudbruin. Op het laatste moment de geritste tijm toevoegen.
  8. Bak de spekjes goudbruin krokant in een wokpan met een halve eetlepel vloeibaar culinair. Voeg in één keer de groenten toe, wok de groenten op hoog vuur 2 minuten mee.
  9. Doe 2 eetlepels vloeibaar culinair in de koekenpan en laat deze goed heet worden. Maak de tartaar naar eigen inzicht op smaak met zout en peper.
  10. Schroei de tartaartjes gedurende 1 minuut om en om aan elke zijde en haal ze daarna uit de pan.
  11. Dresseer de tartaartjes op voorverwarmde borden met de groenten en de krielaardappeltjes. Doe een schepje remouladesaus op de tartaar en serveer het direct.