Ingrediënten

1 liter bouillon van bouillonblokjes
50 gram margarine of boter
60 gram bloem
1 fijngesnipperde ui

2 bakjes champignons uit Grootegast
½ bosje fijn gesneden bieslook

1 blaadje laurier
200 ml kookroom

Bereidingswijze

  • Snijd de steeltjes van de champignons en houd ze apart van de champignon hoed.
  • Snijd de champignon hoedjes in vieren.
  • Neem een pan van 3 à 4 liter. Laat de margarine uitbruisen en doe de ui met het laurierblad en de champignonstelen erbij. Niet laten kleuren.
  • Doe in één keer de bloem erbij en roer met een spatel totdat er een bol ontstaat. Laat de bloembol langzaam op laag vuur garen gedurende 5 minuten.
  • Doe er eerst een beetje koude bouillon bij en roer met een garde de soep glad. Doe de rest van de bouillon er langzaam bij en roer het glad met een garde.
  • Laat de soep minimaal 10 minuten goed doorkoken.
  • Daarna de soep met een staafmixer glad draaien en ga vervolgens de soep zeven.
  • Doe de champignon partjes in de soep en laat het kort doorkoken.
  • Maak de soep af met kookroom en breng op smaak met bouillon korrels.
  • Bestrooien met gesneden verse bieslook. Lekker met vers Lodewijker stokbrood.

Serveertip: Lodewijker stokbrood