Ingrediënten voor 4 personen

1 Pietersbierum pompoen
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper

3 el zonnebloemolie
2 tl kerriepoeder
1 bosje koriander

800 ml kippenbouillon (van 2 blokjes)
125 ml crème fraîche

Bereidingswijze

  • Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.
  • Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper eraf. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  • Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en de kerriepoeder ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan pompoen toe en fruit de pompoen zachtjes al omscheppend 2 minuten.
  • Voeg nu de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Schep de soep in kommen. Schep in elke kom 1 eetlepel crème fraîche, strooi er gesneden koriander op en serveer.