Ingrediënten voor 4 personen

750 gram kippendijen
scheutje olijfolie
klontje boter
4 uien
4 tenen knoflook
75 ml rode wijn

1/2 liter kippenbouillon
250 gram Noorder champignons
15 zilveruitjes van Kesbeke
1 bakje ambachtelijk spek
6 gekookte Bildtstar aardappelen

250 gram cranberries
3 scheppen suiker
1 sinaasappel
1 citroen

Bereidingswijze

  • Kook de cranberries met 3 scheppen suiker, sap van citroen en sap van sinaasappel gedurende 10 minuten tot een jam. Laat het vervolgens afkoelen.
  • Verhit op een matig vuur een scheutje olijfolie met boter in een grote stoofpan en fruit daarin de kip, in kleine porties ca. 10 minuten totdat ze rondom bruin zijn.
  • Haal de kip uit de pan en leg ze op een bakplaatje.
  • Bak de spekblokjes aan in dezelfde stoofpan.
  • Doe ver volgens de knoflook, zilveruitjes, de grof gesnipperde uien erbij. Fruit deze totdat de uien glazig zijn.
  • Leg dan de kip terug in de pan en schenk 75 ml rode wijn en 500 ml kippenbouillon erbij en breng alles aan de kook. Matig het vuur, doe de deksel op de pan en laat het stoven totdat de kip gaar is.
  • Voeg dan, na ca. 1 uur, 250 gram verse champignons toe, doe de cranberry jam erbij naar eigen smaak, maal wat verse peper erboven en laat alles nog eens 10 minuten pruttelen. Serveren met gekookte Bildtstar aardappelen.