Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo Waddenrundvlees, in grove blokjes gesneden
peper en zout naar smaak
vloeibaar bakken en braden
1 kilo uien, in ringen gesneden

1 flesje Noorderkracht bier
3 laurierblaadjes
2 eetlepels donkere basterdsuiker
4 kruidnagels

2 plakken Friese kruidkoek, in blokjes gesneden
2 eetlepels bloem
aardappelpuree van Bildtstar aardappelen

Bereidingswijze

  • Vermeng het gesneden vlees met zout, peper en de bloem. Laat in een braadpan de boter bruin worden. Doe zodra deze bruin is het vlees in de pan en braad het vlees rondom bruin.
  • Doe, als het vlees voldoende bruin is, de gesneden ui, de laurier, basterdsuiker en kruidnagel bij het vlees in de pan. Dit aanbraden tot de uien glazig en iets gekarameliseerd zijn.
  • Afblussen met een flesje Noorderkracht en goed omscheppen. De saus gaat nu al iets binden. Dit laten we ongeveer 2 tot 2,5 uur zachtjes stoven, wel een paar keer goed doorroeren.
  • Voeg na ca. 1,5 uur de gesneden ontbijtkoek bij het stoofvlees. Dit geeft extra smaak, maar ook extra binding.
  • Na 2 tot 2,5 uur is de Waddenrundvlees hachee klaar en is heerlijk met Bildtstar aardappel puree en rode kool.