Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 Slagersvinken                                                                
  • 500 gram aardappelen
  • 1 schaal gesnipperde uien
  • 100 gram peulen
  • 100 gram snackworteltjes
  • 1 venkel
  • 1 courgette                          
  • 8 cherrytomaten                                                    
  • 2 theelepels fijngehakte verse krulpeterselie
  • 30 gram fijngehakte verse rozemarijn
  • 30 gram fijngehakte verse tijm                                                  
  • 1 potje gehakte knoflook
  • 50 gram roomboter                                                          
  • 200 ml melk                                                                       
  • 1 eetlepel Maggi jus verbeteraar
  • Vloeibare bakken en braden     
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Breng een pan met water aan de kook en doe daarin een zeef.
  • Doe de worteltjes in de zeef. Als ze beetgaar zijn verwijder je de worteltjes en blancheer daarna de peultjes ongeveer 40 seconden in hetzelfde water.
  • Halveer de venkel en haal de “rokken” van de venkel. Snijd de rokken van de venkel in reepjes en blancheer deze in de zeef in de pan met water.
  • Halveer de courgette. Snijd deze helft nogmaals door, verwijder over de gehele lengte de zaadlijst en snijd de courgette in stukjes. Halveer de tomaatjes en voeg ze bij de courgette.
  • Houd alle groenten apart. Deze gaan we later roerbakken.
  • Kook de aardappelen gaar in een pan met water.
  • Verhit 2 eetlepels vloeibare bakken en braden in een koekenpan en braad de slagersvinken goudbruin. Leg de slagersvinken apart.
  • Gebruik de bakboter voor het maken van de saus. Voeg een theelepel gehakte knoflook en een eetlepel jus verbeteraar toe. Roer dit door en blus het af met een half kopje water. Doe de fijngehakte peterselie, tijm en rozemarijn erbij. Roer dit door en leg de slagersvinken terug in de jus. Houd de slagersvinken warm.
  • Stamp de aardappelen met een stamper. Maak het smeuïg met de melk en roomboter. Voeg naar smaak zout en peper toe
  • Doe 2 eetlepels olijfolie in een wok. Doe de gesnipperde uitjes en een theelepel gehakte knoflook in de wok. Roerbak dit kort zonder te kleuren.
  • Voeg in één keer de groenten toe. Breng het op smaak met peper en zout.
  • Dresseer de groenten samen met de puree en de slagersvink met jus op een bord.
TIP:

Wijnadvies: Takún Chileense Merlot